English translation


Dé vraagbaak voor roest- en kalkproblemen

BRUIN-GELE ROMPAANSLAG

ROMP TIJDENS BEHANDELING MET RANEX

VERWIJDEREN KALKAANSLAG EN VERGELING OP SCHEEPSROMPEN

De bruin-gele waas op scheepsrompen wordt veroorzaakt door kalk in het oppervlaktewater. Vaarwater in combinatie met zonlicht zorgen voor de uiteindelijke gelige verkleuring.


WERKWIJZE VOOR KALKAANSLAG VERWIJDERING OP GROTE VLAKKEN:

  • Ranex Rustbuster aanbrengen met kwast of roller en een paar minuten in laten werken
  • Afhankelijk van de mate van vervuiling het aanbrengen van Ranex Rustbuster een of meerdere malen herhalen
  • Afnemen met een vochtige doek en/of naspoelen met schoon water
  • Niet laten drogen

WERKWIJZE VOOR KALKAANSLAG VERWIJDEREN VAN KLEINERE ONDERDELEN:

  • Onderdeel in een badje met Ranex Rustbuster onderdompelen
  • Mits volledige onderdompeling niet mogelijk is, dan met regelmaat overige deel van te reinigen produkt met Ranex Rustbuster bevochtigen
  • Duur van reiniging is afhankelijk van de mate van kalkaanslag
  • Na verwijdering van de kalkaanslag onderdeel goed afspoelen met schoon water en vervolgens afdrogen


Note:

Vanwege het zure karakter contact vermijden met aluminium en geanodiseerd aluminium, want het zal verkleuren, komt het er toch mee in contact, dan zo snel mogelijk afspoelen met schoon water -- Bij het reinigen van kalkhoudende materialen altijd grondig naspoelen met schoon water -- Vermijden op antifouling -> veroorzaakt streepvorming -- Vermijden op marmer en natuursteen -> lost op -- Vermijden op gegalvaniseerde oppervlakken -> zink wordt net als aluminium door zuur aangetast, waardoor de galvanische laag poreus wordt, verroeste delen in gegalvaniseerde oppervlakten kunnen wel met Ranex behandeld worden, maar alleen het verroeste gedeelte. Er kan, na goede droging, wel met zinkhoudene verf geconserveerd worden -- Geverfde en gelakte oppervlakken eerst testen, er kan verkleuring ontstaan!

DISCLAIMER

De prestaties van dit product zijn afhankelijk van de juiste voorbereiding, aanbrengen op een gezonde ondergrond en aandacht aan de instructies op het etiket. U wordt geacht met verstand te handelen, het produkt buiten bereik van kinderen te houden en bij voorkeur op een veilige afgesloten plek te bewaren. U wordt geacht de gezondheid en veiligheid van uzelf en die van anderen in acht te nemen en daartoe de juiste maatregelen te treffen. De grote verscheidenheid in oppervlakcondities maakt het onmogelijk voor het bedrijf aansprakelijkheid te nemen voor schade, gevolgschade of anderszins schade voortvloeiend uit het gebruik van dit product. Indien het product in gebreke blijft, wanneer het product niet voldoet aan de verwachting, dan is onze aansprakelijkheid beperkt tot het vervangen van alleen het product. Wij behouden ons het recht voor de specificaties en toepassingstechnieken te wijzigen zonder voorafgaande kennisgeving.

Copyright: niets op deze site mag gekopiëerd worden zonder toestemming van DERENCO, KvK-nr. 65122348